Het Reuvers Mannenkoor start met livestream repetities

Reuver, 7 januari 2021 – Het Reuvers Mannenkoor (RMK), een van de meer innovatieve mannenkoren in Limburg, start met livestream repetities via YouTube per 6 januari 2021. Zij tonen hiermee aan dat zelfs in coronatijd het muziekleven niet stil hoeft te staan.

“Met de introductie van livestream repetities, beantwoorden wij de uitdagingen die aan ons gesteld worden in coronatijd”, vertelt Fred Stous, voorzitter van het Reuvers Mannenkoor. “Wij verwachten dat Corona nog wel een tijdje voor bijzonder moeilijke omstandigheden voor repetities en concerten in de koorwereld zal zorgen. Ook denken we, dat het concertseizoen 2021 voor ons verloren zal gaan, wanneer we nu geen stap vooruit zetten.
Niet alleen kunnen we zo onze muziek samen oefenen, maar is deze manier van repeteren ook belangrijk voor ons verenigingsgevoel en onze samenhorigheid. We willen onze leden in staat stellen, te blijven deelnemen aan het koor en te blijven groeien in hun kunnen.”

Hoe gaat deze livestream repetitie in zijn werk?

De dirigent van het Reuvers Mannenkoor, Hennie Ramaekers, heeft op YouTube een eigen kanaal geopend. Hiervan stuurt hij een “link” naar de RMK-leden. De RMK-leden moeten deze link openen en kunnen zo op afstand de repetitie volgen. “Dit is voor mij de eerste keer in 50 jaar dat ik een repetitie online doe” vertelt Hennie Ramaekers met gepaste trots. “Dat gaat echter veel beter dan zelfs ik had verwacht.”

Enthousiast

hennie2“Dat was erg leuk” vertelt Guus Levels, een van de senior leden van het RMK, over de eerste livestream repetitie. “Ik voel me (mede)verantwoordelijk voor de continuïteit en de kwaliteit van het koor en alleen al daarom doe ik graag mee. Dat het daarbij ook nog leuk is, is mooi meegenomen.”

“Het bestuur heeft nog veel meer plannen” vertelt Fred Strous verder. “We onderzoeken nu of we van de nood een deugd gaan maken en mogelijk in toekomst (een gedeelte van) onze cursus voor nieuwe leden “ontdek-je-stem” digitaal online te doen. Ook kijken we of we in toekomst een mix kunnen maken van live repeteren en deelrepetities (bijvoorbeeld enkel de baritons) via deze livestream.

Wij proberen van het RMK een van de modernste koren in Reuver en omstreken te maken! Als iemand interesse heeft om mee te doen, neem dan maar contact met me op (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), dan zorg ik wel voor de juiste weg in onze vereniging en de juiste link om mee te kunnen doen.