Op zaterdag 26 mei j.l. maakten de leden van het Reuvers Mannenkoor, vergezeld van hun partners, een uitstapje naar Maastricht. Onderdeel van dit uitstapje was o.a. het verlenen van medewerking aan een concert georganiseerd door de Zonnebloem Maastricht.

Om 8.15 uur vertrok de grote dubbeldekker van Kupers Weert naar Maastricht. De zon scheen al volop en het beloofde een warme en drukke dag te worden.
Om 9.15 uur stond de koffie en vlaai klaar bij hotel/restaurant Stayokay, prachtig gelegen aan de Maas te Maastricht. De stad stond dat weekend in het teken van de Heiligdomsvaart welke om de 7 jaar wordt georganiseerd en in optocht door de stad trekt.

Na de koffie werd begonnen aan een stadswandeling onder leiding van enkele gidsen. Tijdens deze wandeling werd verteld over de geschiedenis van Maastricht en werd gewandeld door straatjes en pleintjes die voor velen wellicht nog niet bekend waren. Wat een stad!
Na anderhalf uur lopen waren de meesten bij terugkeer wel weer toe aan koffie en een goed verzorgde lunch. Hier voegde ook dirigent Hennie Ramaekers, een echte Wyckse - Maastrichtenaar, zich bij het gezelschap.

Om 12.30 uur vertrok de bus naar het Centre Céramique voor het verzorgen van een concert voor de leden van De Zonnebloem Maastricht, samen met het Mannenkoor Geulklank uit Valkenburg.
Reuvers Mannenkoor opende o.l.v. Hennie Ramaekers het concert, als altijd virtuoos op piano begeleid door Agnes van Dijk-Lengyel. Het koor vermaakte de vele aanwezigen met zomerse klanken waaronder enkele try-outs. Daarna was het de beurt aan Mannenkoor Geulklank Valkenburg o.l.v. van Nic Hermans met eveneens aan de gelegenheid aangepast licht repertoire. Verrassend daarbij was dat onze ‘eigen’ Hennie Ramaekers zorgde voor de pianobegeleiding (die kan er ook wat van!). Door beide koren samen werd deze middag besloten met het gezamenlijk zingen van de Loewende Klokke, Wie Sjoan Oos Limburg Is en als slot -hoe kan het anders- het Maastrichts volkslied Mestreech Is Neet Breid Me Laank. Al met al een zeer gezellige, ontspannen muziekmiddag, hoewel: veel zangers met zweet op het voorhoofd. Was het van de warmte of toch van de inspanning en enthousiasme?

Na het omkleden vertrok de bus naar het centrum van de stad waar een wijnproeverij gepland was in de zeer oude, 1200m2 grote wijnkelders van Thiessen Wijnkoopers aan de Grote Gracht. De wijnhandel werd opgericht door wijnhandelaar Guillaume Thijssen (Willem Thiessen) in 1717. Tijdens het bezoek werd ons geleerd hoe je het beste een fles champagne kunt openen en het verschil tussen kurken stoppen en schroefdoppen. Meerdere wijnen werden geproefd en er werd uitgelegd hoe je de wijn het beste over de tong kunt laten rollen. Dit alles onder het genot van lekkere bijpassende kaas en worst. Tot slot volgde nog een  rondleiding door de prachtige wijnkelders en werden nog enkele gebeurtenissen tijdens de laatste wereldoorlog verteld. Al met al een prachtige proeverij en rondleiding, verzorgd door de zeer enthousiaste sommelier Fred Leenders. Dat het allemaal wat langer duurde dan gepland was voor de deelnemers uiteraard geen enkel probleem.

Na dit alles was er na terugkeer in Reuver nog een lekker afsluitend diner in Café zaal De Paerssjtal aan de “Toren-weg” in Offenbeek. Afgesloten werd met een muzikale hulde o.l.v. Huug Steeghs aan het verzorgende personeel.

Terugkijkend een zeer geslaagd Concert-uitstapje.