Het voorjaarsconcert 2018 was een concert gericht op de wat oudere jeugd en jongere ouderen. Deelname geschiedde door jeugddansgroep Tam-Dance uit Roermond, Popkoor The Inspiration uit Blerick en ons eigen Reuvers Mannenkoor. Het thema van dit concert was “Queen & more”. Een titel die aangaf dat het hier ging om een nostalgisch programma met betrekking tot muziek uit film, musical en hitparade.

Naast haar eigen optreden verzorgde Tam-Dance ook bij beide koren uitbeeldende figuratie van sommige gezongen stukken en was als zodanig een soort lopende schakeling door het gehele muziekrepertoire van beide koren.

Het mannenkoor startte de avond met de Exodus song, voor het koor van symbolische betekenis omdat het koor deze maand 115 jaar bestond en met Hennie Ramaekers als dirigent een nieuwe start heeft gemaakt. Hennie en de leden van het koor hebben afgelopen periode bloed, zweet en tranen gelaten om een goed resultaat neer te zetten. Hoofdmoot van het concert was dan ook niet André Hazes, maar Queen met de Bohemian Rhapsody, een kraker die al vele jaren in de top-1000 de hoogste score behaalde.
Een groot compliment hierbij moet gegeven worden aan de pianiste, Agnes van Dijk-Lengyel, die haar virtuositeit in dit stuk kon tonen. Begin er maar eens aan om op de piano de jankende gitaren van Queen na te bootsen!

Verrassend was het optreden van onze zeven nieuwe adspirant-leden, die in het geheim een paar stukken hadden ingestudeerd en tijdens het concert  hun première mochten vieren. Zeven leden die geslaagd zijn voor de cursus “ Ontdek je stem” en besloten hebben om na dit concert met het Reuvers Mannenkoor mee te gaan doen.

Met het nummer When I ‘m 64 werd een knipoog gegeven naar het Popkoor The Inspiration uit Blerick, dat het concert afsloot met diverse nummers uit de 70-er en 80-er jaren. Ook zij hadden de titel Queen & more in gedachte, maar draaiden deze om en besloten hun optreden te eindigen met Queen’s Happy Xmas. Een al-dan-niet toepasselijk lied om met de hoge zaaltemperatuur wat koelte door de zaal te sturen.

Ter afsluiting van deze geslaagde avond bedankte onze voorzitter Fred Strous alle medewerkers en het publiek voor hun aanwezigheid en wees naar het geplande operaconcert van 3 november a.s., waar diverse artiesten aan zullen meewerken.

Joep Janssen