fotonr908De Kerst-In, ons jaarlijks kerstconcert, is zeker niet meer weg te denken uit ons jaarprogramma. Elk jaar proberen we er weer een mooi concert van te maken, samen met andere koren en muziekgroepen. Ook dit jaar weer een mooi programma. Zondagmiddag 16 december was gemeenschapshuis De Schakel voor ons gereserveerd.
fotonr932
Het programma werd ingeluid met volkszang. Onder de bezielende leiding van onze dirigent Hennie Ramaekers werden de bezoekers uitgenodigd tot het meezingen van bekende kerstliederen. De teksten werden geprojecteerd en er werd er met animo meegezongen.
Het eigenlijke concert werd hierna geopend door muziekgroep FORZA! een gezamenlijke jeugdopleiding voor de aanwas van de harmonie├źn van Beesel en Reuver en het Trommel- en Fluitercorps. De jonge muzikanten vormen samen een beginnerscorps met de naam FORZA! Het corps, voor de gelegenheid aangevuld met een aantal meer ervaren muzikanten, zorgde o.l.v dirigente Lieke Kranzen voor fraaie muziek in kerstsfeer.
In het eerste optreden van Reuvers Mannenkoor stonden voornamelijk operakoren op het programma. Dirigent Hennie Ramaekers wist, met pianobegeleiding door Agnes van Dijk, de zangers tot prima klanken te bewegen.
Hierna was het de beurt aan de zanggroep GIOCOSO o.l.v. Rita Scheffers, een koor van circa zeventien jonge dames uit de regio Weert. fotonr918
Het koor zingt op hoog niveau en nam in 2017 deel aan de European Ghoir Games in Riga (Letland). Het behaalde daar twee gouden medailles en kwalificeerde zich daarmee voor de Grand Prix of Nations in Riga. Ook daar was Goud het resultaat van hun optreden. Als klap op de vuurpijl werd het koor in 2017 BESTE KOOR VAN LIMBURG.
En dat was te horen! Onder leiding van Rita Scheffers legden zij in hun eerste optreden de nadruk op liederen gebaseerd op volksmuziek uit diverse landen. Prachtige geschoolde stemmen zorgden voor mooie koorklanken. Na de pauze was er een tweede optreden van GIOCOSO, waarin een waaier van prachtige kerstliederen werd gepresenteerd.DSC04088
Het concert werd afgesloten met een tweede optreden van Reuvers Mannenkoor, dit geheel in het teken van kerstmis. Onder meer werd de The Little Drummer Boy uitgevoerd met twee trommelaars van FORZA! Na de kerstgroet door voorzitter Fred Strous werd, geheel volgens traditie, het concert beeindigd met de Stille Nacht van Gruber. Een waardige afsluiting van een wederom zeer geslaagd kerstconcert.