rmk 04aMaanden van intensief repeteren gingen vooraf aan ons lenteconcert. Dirigent en muziekcommissie hadden de lat behoorlijk hoog gelegd. Maar liefst 13 muziekstukken stonden op het programma waaronder 5 voor het koor nieuwe stukken en een aantal met een behoorlijke moeilijkheidsgraad. Maar naarmate de datum van het concert naderde groeide het vertrouwen bij dirigent en zangers dat het allemaal toch zou gaan lukken.

Intussen hadden bestuur en commissies de organisatie van het concert uitgewerkt en kon op zaterdag 25 mei met gezonde spanning worden uitgezien naar het over de bühne brengen van het concert.

rmk 25a
Als speciale gast had het koor de hand weten te leggen op de bekende zangeres Suzan Seegers. Het concert had filmmuziek als thema en vielen de meeste op het programma vermelde muziekstukken uiteraard dan ook binnen dit thema.

Het programma werd afwisselend door koor en soliste uitgevoerd, daarbij op voortreffelijke wijze begeleid door Toon Konings (piano) en Tjeu Theunissen (drums). Het koor bleef steeds op het podium waardoor er geen geen tijd verloren ging aan wisselingen.

Met filmmuziek als thema is het uiteraard het mooiste als tijdens de optredens ook filmbeelden getoond worden en – jawel – hier was bij de organisatie van het concert ook aan gedacht. Op een groot scherm werden tijdens de optredens op professionele wijze toepasselijke filmbeelden getoond (met dank aan koorlid Har Levels). Een professionele geluidsregeling van koor en artiesten alsmede het toepassen van lichteffecten maakte het verhaal compleet.

Soliste Suzan Seegers wist het talrijk aanwezige publiek met haar prachtige zang en innemende persoonlijkheid snel voor zich te winnen. Haar afwisselend repertoire met luchtige toelichtingen vielen goed in de smaak. Ook het koor kwam goed op dreef. Onder de kundige leiding van Hennie Ramaekers werd prima gemusiceerd en alle inspanningen vooraf uiteindelijk ruim beloond. Het publiek liet dit aan het einde van het concert met haar applaus duidelijk blijken en kreeg desgevraagd enkele toegiften van koor en soliste.

Na afloop van het concert klonken lovende reacties tot zelfs ‘beste concert ooit’…., maar dat laten we toch maar beter even in het midden.

rmk 27