Het is bij Reuvers Mannenkoor een traditie geworden om de laatste repetitie vóór de koorvakantie niet te repeteren maar er een gezellige avond van te maken voor de leden met partners.
Dit jaar waren we te gast bij koorlid Jan Schatorie op zijn dakdekkerbedrijf. De binnenplaats van het bedrijf was voor de gelegenheid omgetoverd tot een gezellig en sfeervol terras, overdekt met een levensgrote parachute die was opgehangen aan een hoogwerker en waar het hele gezelschap met gemak onder kon plaatsnemen. Nee, de parachute was niet bedoeld al beschutting tegen regen, maar tegen de stralende zon, want het weer was prachtig.

Het feest begon met een uitgebreide en uitstekend verzorgde barbecue waar alle aanwezigen met smaak van konden genieten. De stemming was dan ook opperbest.
Nadat de laatste worstjes, hamburgers en visspiesjes waren genuttigd was het tijd voor een volgende activiteit: de Oudhollandse Spelen. De aanwezigen werden opgedeeld in groepen en elke deelnemer diende met het spelen van spellen als sjoelen, katapultslieten en stokkenvangen zoveel mogelijk punten te verzamelen. Er ging heel wat tijd in zitten eer alle deelnemers het hele circuit hadden afgewerkt, maar iedereen had er duidelijk plezier in.
Het bleek een hele klus om uit alle ingevulde formulieren de juiste winnaars te destilleren, maar uiteindelijk kon ook deze klus worden geklaard en konden de winnaars prachtige prijzen mee naar huis nemen. De avond was hier niet mee ten einde, nee er werd nog – voor menigeen tot in de late uurtjes- doorgefeest.

Veel werk is verricht aan de voorbereidingen en uitvoering van deze avond. Als eerste zijn hier te noemen onze gastgevers Jan en Marlies Schatorie. Naast dat wij bij hen te gast waren zorgden zij samen met hun kinderen en aanhang voor verzorging van de barbecue en de verstrekking van de consumpties. Ook leden van de commissie COL en andere koorleden waren actief bij de voorbereidingen en uitvoering. Met name mag hier genoemd worden Piet Houwers die (zoals we van hem gewend zijn) perfect zorgde voor het over de bühne brengen van de Oud-Hollandse Spelen, inclusief de hiermee te winnen prijzen.
Uit handen van de COL-voorzitter (toevallig ook onze gastgever) ontvingen de “tappers en de bakkers” als niet-koorgebonden medewerkers een cadeaubon als dank voor hun inspanningen. De koorleden bevestigden dit door hen muzikaal “een lang leven” toe te wensen.