Informatie over onze concerten

Heeft u interesse om persoonlijk informatie te ontvangen over onze concerten en aanverwante activiteiten?

Wij willen u deze informatie graag per Email toesturen. U kunt zich hiervoor opgeven via de opgavetool.

IMG 7392a
Op zaterdag 5 oktober waren wij te gast bij Gemengd Koor Pro Cantare in het Belgische Dorne nabij Opoeteren (Maaseik), voor een concert in de St. Donatuskerk. Aan dit concert werkte tevens mee het Vocaal Ensemble Saevus uit Gent.

Pro Cantare opende o.l.v. dirigent Martin Gonnissen het concert en bracht met een mengeling van Vlaams- en internationaal repertoire waaronder evergreens, kerkelijke- en volksliederen, mooie zang ten gehore. Het koor werd hierbij begeleid door Marijke Gonnissen, dochter van de dirigent.

Hierna was Reuvers Mannenkoor aan de beurt. Dirigent Hennie Ramaekers wist de zangers te bewegen tot goede prestaties. Het repertoire omvatte in hoofdzaak filmmuziek en enkele evergreens. Pianiste Agnes van Dijk zorgde, zoals wij van haar gewend zijn, voor een zeer kundige en bezielende begeleiding van het koor. Het in de goed gevulde kerk aanwezige publiek kon de Reuverse zang wel waarderen en was niet karig met applaus.

IMG 20191005 205202Ter afsluiting van het concert was het podium ter beschikking aan het Vocaal ensemble Saevus uit Gent. Het koor was gedurende twee dagen te gast (‘te ruste gelegd’) bij de zangers en zangeressen van het gastkoor Pro Cantare, vanwege deelname aan de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen die daags erna in Genk gehouden werd. Deelname aan het concert was voor het koor dus de ‘generale repetitie’.

Het optreden van Saevus werd een waardige afsluiting van het concert in Dorne. De nog jonge zangers en zangeressen brachten met hun geschoolde en talentvolle stemmen kwalitatief hoogstaande zang. O.l.v. dirigent Johannes Dewilde werd een keur aan moderne liederen gebracht. Een warm en lang applaus viel hen na afloop van het concert ten deel.

Na het concert was er voor alle deelnemers de mogelijkheid om in een gelegenheid tegenover de kerk nog enige tijd gezellig samen te zijn. Hierna vertrokken de Reuverse zangers weer met de bus huiswaarts.

PS Het Vocaal Ensemble Saevus ontving tijdens de internationale koorwedstrijd te Genk een tweede prijs voor Gemengde Koren en de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk.

IMG 7386b IMG 7380a IMG 7384a