zangclinic voorblad

Meldt u hier aan:

834A5446En dan wordt het weer Caecilia. Het jaarlijkse feest voor muzikanten en zangers. Voor ons koor een tweedaags gebeuren met ‘zaterdags de feestavond en op zondag de opluistering van een H. Mis met aansluitend de brunch. Dit jaar (bij hoge uitzondering) geen jubilarissen te vieren, dus weinig plichtplegingen. Het zou dus een rustig avondje worden met weinig opwindende tussendoortjes, zo dachten wij.

834A5417
Niet dus! Dat Thei en Joop er zouden zijn met hun onovertroffen muziek en zang, dat hadden we nog wel kunnen bedenken, want daarvan mochten wij andere jaren ook al vaak genieten. Maar dat er tevens een welhaast avondvullend programma geboden zou gaan worden, dat was voor menigeen een verrassing. Thei en Joop mochten dus geregeld ‘uitrusten’.
Als eerste werd er een tafeltje met stoel aangeschoven voor Robin Kiewit die een verhelderend verhaal voordroeg over de ‘spelregels' van het voetbal, opgetekend door Jeu Verkoelen.
Hierna werd een optreden aangekondigd van het Maastrichtse DUO X-ELLE. Twee dames met geweldige stemmen die met gemak samen een podium konden vullen. Met hun zang in Egerländer stijl werd de zaal in de juiste stemming gebracht. Voor het duo geen enkel probleem want de dames hebben naar eigen zeggen ‘ein hiël breijd repertwaar’. Tussendoor werden alle aanwezige mannen ‘gepuund’ en werd er aangeschoven voor de polonaise. Ook werd duidelijk dat een van de dames een zus bleek te zijn van koorlid Rob Castermans, waardoor achteraf de kosten voor het optreden ook reuze meevielen.
Niet lang na dit optreden werd door presentator Jan Schatorie alweer de volgende artiest aangekondigd. Niemand minder dan de legendarische zanger Elvis. Hij bracht op voortreffelijke wijze zang van het jeugdidool van velen onder ons. Er zijn altijd geruchten geweest dat Elvis nog in leven zou zijn. Mochten deze geruchten waar zijn, dan woont hij tegenwoordig in Venlo.
834A5449
Nadat hierna het orkest weer een sessie mocht spelen, was het tijd voor de bijdrage van onze bassen (nou ja, met hulp van inleenkrachten van andere partijen dan). Het werd een wervelende show. 834A5428
Zo veegde Freddie Mercury de vloer aan met I Want To Break Free en kwam André Rieux aan bod op zijn viool. De Zuiderzeeballade werd door opa met kleinkind (erg korte beentjes!) tot leven gebracht en kwam bas Ivan Rebroff zelfs helemaal uit Rusland voor een prachtige aria. Tenslotte was er de charmante Zangeres Zonder Naam die met haar zang eenzame hoogtes kon bereiken (nou, ja met een beetje hulp van een heftruck dan). Na dit alles volgde een zeer deskundig en langdurend (en medisch getint) juryverslag. Volgend jaar zijn de eerste tenoren aan de beurt. De lat ligt erg hoog….
En dan was er nog het rad van fortuin. Dit jaar, wegens ziekte van Piet Houwers, door Jan Schatorie gepresenteerd. Dat nogal wat prijzen nou net bij onze lotenverkopers terecht kwamen moet overigens louter op toeval berusten.
O ja, en dan was er -te elfder ure- nog een wielrenner. Hij was zo laat omdat hij net terug kwam uit Rome. Het relaas van deze tocht en wat hij verder in zijn carrière zoal had meegemaakt kwam uitvoerig en met de nodige humor aan de orde. Overigens had hij inmiddels besloten om in de toekomst alleen nog rondjes rondom het buffet te rijden.
Al-met-al was het weer een aajerwets sjoeëne Caecilia-avond.

collage

Méér foto's:

Caeciliamis en brunch

IMG 2345Op zondagmorgen waren de koorleden op tijd in de kerk voor de traditionele Caeciliamis. Eerst werd er nog gerepeteerd, met name ook met onze begeleider de organist Geert Verhallen. Niettegenstaande alle beslommeringen van de avond ervoor waren de zangers toch goed bij stem en werd er -voor een redelijk gevulde kerk- onder leiding van dirigent Hennie Ramaekers goed gezongen. Naast onze begeleiding zorgde de organist ook voor orgelspel tussendoor. Na de mis waren er veel lovende reacties van de kerkgangers.

Na de mis was het voor koorleden en dames verzamelen in het Parochiehuis voor een brunch. Dit jaar voor het eerst op deze manier, maar iedereen liet zich de broodjes, gekookte eieren en het stuk vlaai goed smaken. Goede keuze van de organisatie dus. Tussendoor werd -zoals elk jaar- één van de leden in het zonnetje gezet wegens uitzonderlijke verdiensten voor het koor. De eer kwam dit jaar te beurt aan Jan Schatorie. Als bestuurslid en voorzitter van de Commissie Ledenzorg is hij zeer actief voor de vereniging en schuwt ook niet om het koor gastvrijheid te bieden op zijn bedrijf. Als teken van dank werd hem door voorzitter Fred Strous een door Pierre Jetten vervaardigde ets aangeboden. Met een welverdiende Toast werd de ceremonie afgesloten.