default_mobilelogo

Sinds een 4-tal weken, na bijna 1,5 jaar coronaperikelen, repeteren we weer live.

De coronaperiode was voor het koor niet makkelijk. Bijna alle activiteiten moesten noodgedwongen worden gestaakt. Om toch onze passie te kunnen blijven beoefenen zijn we met het Reuvers Mannen Koor vanaf januari 2021 digitaal verder gegaan. Eerst via Twich en daarna via een speciaal YouTube kanaal. Ruim vijfenzeventig procent van de leden hebben aan de digitale repetities meegedaan. 

Dat heeft geweldig goed gewerkt. Tijdens de eerste weer gezamenlijke proefrepetities bleek dat de digitaal ingestudeerde stukken uitstekend in het zanggeheugen zijn blijven zitten. Hennie Ramaekers, de dirigent van het Reuvers Mannenkoor, was uitermate tevreden over de opgedane zangkennis tijdens de digitale periode. 

Sinds 28 juli zijn we weer live aan het repeteren. Alle koorleden zijn 2 maal gevaccineerd en de nodige voorzorgen (1,5 meter afstand tot elkaar e.d.) worden in acht genomen. Fijn om elkaar weer “Live” te kunnen ontmoeten want, naast de zang, zijn ook de sociale contacten voor de leden van belang. Het pilsje en de ontmoetingen na de repetities zorgen voor veel gezelligheid.

rmk 04

Optreden RMK Lenteconcert 2019

 

Swalmens Liedertafel

Een grote groep ervaren koorleden van de Swalmens Liedertafel repeteert sinds 28 juli samen met het RMK. 

Die samenwerking is al tijdens de digitale repetities tot stand gekomen. Dat is klaarblijkelijk zo goed bevallen dat vanaf genoemde datum ook live gezamenlijk wordt gerepeteerd. Dit ter voorbereiding voor een gezamenlijk kerstconcert in december 2021. Uiteraard zijn wij als RMK blij met deze versterking van zang en gezelligheid.