Op zaterdag  4 september heeft het “Reuvers Mannen Koor” (RMK), samen met enkele leden van de Swalmer Liedertafel, wederom een bijdrage mogen leveren aan de jaarlijkse herdenking  van de slachtoffers in Nederlands Indië en (destijds nog) Nederlands Nieuw Guinea over de periode  1945 – 1962.  Tevens wordt op die herdenkingsdatum stil gestaan bij de slachtoffers in de krijgsmacht als gevolg van de uitzendingen door de Verenigde Naties.

IMG 2505

Deze herdenking vindt jaarlijks plaats in Roermond bij het Nederlands Indië Monument (NIM), fraai gelegen in het park rondom kasteeltje Hattem aan de zuidzijde van de stad.

Onder leiding van onze dirigent Hennie Raemakers werden een aantal werken uit het repertoire van het RMK  ten gehore gebracht die goed aansloten bij deze plechtige jaarlijkse gebeurtenis. Het is een hele eer om dit als koor te mogen doen. Zeker als de overige muzikale omlijsting wordt verzorgd door leden van de Marinierskapel.

Na een welkomstwoord  en toespraken van o.a. onze minister van defensie Mw. Bijleveld en enkele fraaie gedichten, o.a. van dhr. Hans van Bergen, was het de beurt aan het RMK.  Begonnen werd met een voor vele Indiëgangers bekend Indonesische volksliedje het Bapa Kami, Tijdens de kransleggingen werden, in afwisseling met  bijdragen van de Marinierskapel,  mooie vertolkingen ten gehore gebracht van Terang Boelan,  Mnogaja Ljeta en voor deze gelegenheid zeer passende stukken als  Kodosh  en Boedy Imja Hospodnje.  Niet onvermeld mag blijven dat onze solist, bariton Jan Jacobs, een prachtige  solopartij in de Kodosh wist neer te zetten.

Er kan worden teruggezien op een indrukwekkende herdenking en een zeer gepast en dus geslaagd optreden van het RMK.