default_mobilelogo

Koffie Concert 1

Als eerste optreden “binnen” na de coronaperiode en na de  opluistering  van de herdenking bij het nationale Indië-monument te Roermond, wilde het RMK, samen met leden van de Swalmer Liedertafel, een koffieconcert geven in “De Paerssjtal” in Offenbeek. We hebben daartoe uitgebreid gerepeteerd, zowel individueel online met Twitch en Youtube als ook de laatste maanden gezamenlijk  “Live” in de grote zaal in de Schakel. 

Alles was in kannen en kruiken en toen … waren er de nieuwe corona-cijfers en de corona-persconferentie en dat zeer kort voor de dag van het concert. In allerijl werd het concert verzet naar de Lambertus kerk in Reuver, die door zijn grootte en hoogte meer corona-proof is.

Koffie Concert 4Koffie Concert 3

Omdat er natuurlijk ook diensten in de kerk zijn moest het concert naar de middag verzet worden. We zijn pastoor Rosenhart zeer erkentelijk dat hij dit voor ons mogelijk heeft gemaakt. De kerk als locatie was des te meer toepasselijk omdat wij dit concert ook wilden gebruiken als eerbetoon aan de koorleden die ons de laatste 2 jaar ontvallen zijn. Het bestuur en leden hebben veel moeite gedaan om alle belangstellenden tijdig te waarschuwen dat tijd en locatie waren gewijzigd. 

Er waren natuurlijk wel wat bedenkingen of we iedereen tijdig zouden kunnen bereiken. Gezien de opkomst van meer dan 120 bezoekers kun je wel zeggen dat het ons gelukt is. De vele nieuwe stukken vielen bij het publiek in goede smaak waardoor dit concert (ook zonder koffie) als zeer geslaagd mag worden betiteld. 

Het concert werd afgesloten met Waltzing Matilda,  met een introductie door Hennie Ramaekers, dirigent van het RMK. Hij nodigde het publiek uit om mee te zingen met deze Australische traditional. In het uitgereikte programmaboekje was de tekst van deze song opgenomen zodat er volop werd meegezongen.  

image.png

             De vakkundige begeleiding op piano was in handen van musicus en pianist Toon Konings. 

Wat voor Hennie Ramaekers als complete verassing kwam waren de felicitaties voor zijn 50-jarig dirigentschap van vele koren en muziekverenigingen waarvan de laatste jaren ook van ons koor. Hiervoor werd op hem een “’muzikale Toast”  uitgebracht onder leiding van ons koorlid Piet Mestrom. 

koffieconcert 0274

Als kleine pleister op de wonde (van een koffieconcert zonder koffie) kregen de bezoekers als dank voor hun komst “Rousseau chocolaatjes” aangeboden. Die konden dan bij het kopje koffie thuis worden genuttigd. 

Een compliment  en dank aan allen die het slagen van dit concert  mogelijk hebben gemaakt!