koffieconcert 0274

Hennie Ramaekers; 50 jaar bevlogen en inspirerend dirigent

Vorig jaar was Hennie Ramaekers liefst 50 jaar dirigent. Het Reuvers Mannenkoor is trots dat deze kundige, bevlogen en enthousiaste man onze dirigent is.  De corona periode belette ons vorig jaar om tijdens een openbaar concert stil te staan bij dit heugelijke feit. Tijdens ons koffieconcert van afgelopen zondag 7 november, ons eerste eigen concert dit jaar, hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om dit Gouden Jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan.

Onze voorzitter Fred Strous wilde het volgende niet onvermeld laten. "Hennie" doet er alles aan om ons koor (en vele andere) door deze moeilijke tijden te loodsen en op de been te houden. "Hennie" gaat geen uitdagingen uit de weg en heeft ervoor gezorgd dat wij ons, o.a. door “YouTube-repetities”, nieuw repertoire eigen konden maken. We waarderen Hennie's zijn tomeloze inzet,  om ons cultureel erfgoed (de mannenzang) in stand te houden, zeer. En dit op alle mogelijke manieren en nu dus al ruim 50 jaar.

Namens alle leden van het Reuvers Mannenkoor en deelnemnde leden van de Swalmer Liertafel danken we Hennie voor zijn altijd positieve inzet en we hopen dat Hennie nog lang onze dirigent zal zijn.

koffieconcert 0291

Ter gelegenheid van dit heugelijke feit werd Hennie een kleinigheid overhandigd in de vorm van een paar lekkere flessen wijn.  En "in traditie van het koor" werd, onder directie van onze voorzitter van de Muziek Commissie, Piet Mestrom, door de leden “de Toast” voor Hennie gezongen.