default_mobilelogo

IMG 20190910 WA0001Bij het Nationaal Indië Monument in Roermond werden op 5 september j.l. de omgekomen militairen in voormalig Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea herdacht en tevens de Nederlandse militairen die omkwamen bij vredesoperaties.

Dat gebeurde met toespraken van onder meer Defensieminister Ank Bijleveld, met een kranslegging en een minuut stilte.
Vertegenwoordigers van veteranenorganisaties, overheden, burgerlijke en militaire autoriteiten legden kransen. Na een minuut stilte vloog een formatie van vier F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht over in de zogenoemde ‘missing man formation’.

De Militaire Kapel Johan Friso en het Reuvers mannenkoor waren hierbij aanwezig voor de muzikale omlijsting.

Reuvers Mannenkoor was in het verleden al enkele keren te gast bij deze herdenking en ook dit jaar zorgde ons koor, in afwisseling met de Militaire Kapel Johan Friso, voor sfeervolle muziek en liederen. De Indonesische liederen Bapa Kami (Onze Vader) en Terang Boelan vormen hierbij een vast onderdeel. Tijdens de kranslegging werden door ons koor nog een viertal andere passende werken gezongen.

Het was voor het koorleden een mooie gelegenheid zich te mogen presenteren voor een groot publiek. Een lange dag voor de koorleden maar mede door de uitstekende organisatie en verzorging meer dan de moeite waard.

 

centr 

IMG 20190910 WA0002

piet koor