Weeknieuws 42-2022: Nieuws van regionale “buur” koren

Beste koorleden,

Zoals gisteren besproken stuur ik hierbij enige aandachtspunten van regionaal bevriende koren.

Zij zijn in november actief met optredens. Zij vragen ook van onze koorleden aandacht voor hun activiteit.

Bijgaand stuur ik namens het RMK-bestuur hun uitnodigingen ter kennisname door.

In het kader van toekomstige uitwisseling en samenwerking zou ik het fijn vinden als alle geïnteresseerde

koorleden de aangekondigde optredens willen bijwonen en daarbij kenbaar willen maken dat wij als lid van

het Reuvers Mannenkoor geïnteresseerd zijn in samenwerking.

Onderwerp: Concert Swalmens Liedertafel

Beste zangersvrienden,

Hierbij delen wij jullie mede, dat wij op 5 november 2022 om 19.30 uur een concert organiseren in De Robijn te Swalmen.

Aan dit concert zal buiten ons koor het Vrouwenkoor Thorensis uit Thorn en het ensemble Maurer deelnemen.

Het ensemble Maurer bestaat uit de professionele pianisten René en Christianne Maurer, hun dochter Janna (viool) en zoo Steije (marimba)

Janna studeert aan het conservatorium te Amsterdam en Steije studeert aan de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Stuttgart. Hij was in 2021 winnaar van het Prinses Christina Concours en meerdere maken te gast is het TV-programma van Paul Witteman.

Het wordt een interessant en gevarieerd programma.

Wij zouden het op prijs stellen meerdere van jullie te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet

Math Beckers

Voorzitter Swalmens Liedertafel.

Programma Klankkleur-Festival | 6 november 2022
Op 6 november 2022 gaat het concours plaatsvinden in de Maaspoort in Venlo tijdens het eerste Klankkleur-Festival. Meer dan 10 koren uit heel Limburg nemen deel aan het concours! Een diversiteit aan koren heeft zich aangemeld.
Koren krijgen hier de mogelijkheid om te strijden voor de titel “Limburgs koor van het jaar 2022”.

Gratis toegang
Het Klankkleur-Festival is gratis te bezoeken voor iedereen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kom kijken naar de diverse optredens gedurende de hele dag. Buiten het concours voor koren vindt er ook de LBM Concertconcoursen & Open Podium en de LBT Concertwedstrijd Slagwerkensembles & Blaaskorpsen plaats.
Limburgse Koordag | Festival & Concours

De Limburgse Koordagen worden dit jaar opgedeeld in een Festival-editie op 11 juni 2022 in het Munttheater in Weert en een Concours-editie op 6 november 2022 in de Maaspoort in Venlo.

De Festival-editie van 11 juni a.s. is helaas afgelast. Meer informatie hierover lees je hier.

Concours | 6 november 2022

Op 6 november 2022 gaat het concours
plaatsvinden in Theater De Maaspoort in Venlo tijdens het eerste Klankkleur-Festival. 11 koren uit heel Limburg nemen deel aan het concours! Een diversiteit aan koren heeft zich aangemeld.

Je kan als koor ook een optreden verzorgen als je alleen behoefte hebt aan feedback van de jury zonder aan de wedstrijd mee te doen.

JURYLEDEN

·        Christoph Mac-Carty

·        Ria Vanwing

·        Michiel Haspeslagh

Over het Klankkleur-Festival

Het Klankkleur-Festival wordt georganiseerd door Stichting Klankkleur Limburg (SKL), de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM)de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) en het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L).

Tijdens dit evenement worden er diverse activiteiten van de LBM, de LBT en het VNK-L op één dag georganiseerd. Een muzikale dag waar diverse disciplines van muziek samenkomen.

Onderwerp: Optreden koor op kerstmarkt 2022

Beste Rob

Ook dit jaar organiseren we weer de kerstmarkt in Offenbeek.

Dit evenement zal inmiddels wel bekend zijn, gezien jullie daar in het verleden al eens eerder een optreden hebben verzorgd.

De vraag is of jullie ook dit jaar weer van de partij willen/kunnen zijn, en wel op zondag middag 11 december bij Harry in de zaal van de Paerssjtal.

Dit zou voor jullie misschien een leuke gelegenheid zijn als  try out voor het kerstconcert op 18 december.

Graag hoor ik of dit binnen de mogelijkheden ligt, hoeveel tijd ongeveer jullie concert in beslag neemt en wat de kosten hiervoor zijn.

Bij voorbaat dank

Peter Wijnhoven

18 december 2022, 11.00uur Kerstconcert samen met Sing along Singers in de Schakel met Marco Bakker.

Het RMK-bestuur dankt de anonieme sponsor van de kosten richting het kerkbestuur in Beesel inzake Denekamp. Zijn zonden zijn bij deze door de pastoor vergeven. Biechten is niet meer nodig.

Eerst volgende repetitie is volgende week woensdag, 26 november 2022, om 20.30uur in de Schakel.

Het bestuur blijft actief met het zoeken van samenwerkingscontacten met regionale koren.

Recent was de voorzitter van de Koninklijke Mannenkoor Vereniging Roermond (KRM) bij ons op bezoek en was niet afwijzend t.o.v. samenwerking.

Verder blijven wij ons oriënteren op samenwerking met Brüggen, Bracht, Swalmen, Belfeld? en Kessel. Tot nu toe geen concrete afspraken kunnen maken.

Hoop doet leven!

Groeten,