Kennismaken met het koor

Er zijn drie manieren om je kennis te laten maken met het koor.

Dit hangt er onder andere van af of je ervaring met zingen hebt of niet.

Dit zijn deze drie manieren:

1.  Je bent een ervaren zanger

Je komt naar een repetitieavond en zingt met ons mee.

Als je je tevoren aanmeldt, zorgen wij ervoor dat er partituren zijn.

Om je aan te melden kun je gebruik maken van bijgaand [contactformulier].

Of je komt naar een repetitieavond en kijkt hoe het eraan toe gaat en zingt pas de tweede keer mee.

Dan loop je bij ons binnen en spreekt een van de leden of bestuursleden aan. Die maken je wegwijs.

Om je de instap wat makkelijker te maken kun je vrijblijvend 3-4 keer een repetitie bijwonen.

Dus je probeert het gewoon een maandje uit.

2. Je bent geen ervaren zanger

We streven uiteraard naar een zo hoog mogelijk niveau, maar houden er rekening mee, dat mensen die bij het koor willen komen:

• Geen (of slechts met moeite) noten kunnen lezen
  • Geen (of weinig) ervaring hebben met zingen
  • Ongeoefend zijn
  • Niet altijd de talenkennis hebben om Engels of Italiaans of enig andere taal te kunnen spreken, laat staan te kunnen zingen.

Introductiecursus

Daarom bedenken we telkens programma’s om ongeoefende zangers wegwijs te maken in de zangwereld. De afgelopen jaren hebben wij dat met succes gedaan door middel van een cursus “ontdek je stem”.

“Ontdek je stem” HET handboek voor beginnende koorzangers, is door onze dirigent samen met de Belgische zangpedagoge en koordirigente Nadia Loenders geschreven. Dit handboek is bijzonder geschikt voor belangstellenden zonder enige muzikale vooropleiding.

Na afloop van je introductie, word je door onze dirigent ingedeeld bij die stemsoort die bij je past bijv. tenor of bas.

Neem ook hiervoor contact met ons op via het [contactformulier].

3. Digitaal

Je kunt ook digitaal kennismaken met het koor.

Je mag vrijblijvend naar een van onze digitale repetities thuis luisteren.

Neem ook hiervoor contact met ons op via het [contactformulier].

Ervaren of onervaren

We helpen zangers op vele manieren om zich de stof eigen te maken.

Zo hebben we:

Digitaal oefenmateriaal

Tijdens de Corona lockdown hebben wij digitaal verder gerepeteerd.

Eerst via Twitch. Twitch is een app uit de gaming-wereld. Hier kun je laten zien hoe goed je bent in bijv. “World of Warcraft”. Maar Twitch kan ook handig zijn voor DJ’s, zangers of koren. Wij zetten Twitch af en toe in voor repetities, als niet iedereen live mee kan doen. Dit is ook handig als we in deelgroepen repeteren, dus bijv. enkel de tenoren of bassen.

Daarnaast hebben we gerepeteerd via het eigen Youtube kanaal van onze dirigent. Circa 75% van de koorleden hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Volgens onze dirigent hebben wij daardoor onze zangkwaliteit voor een groot deel kunnen behouden. We zetten ook na Corona deze digitale hulpmiddelen in.

Musescore

Verder bieden wij koorwerken aan via Musescore. Dit is een muziek-oefenprogramma om zelfstandig koorwerken te kunnen oefenen. Sommige leden zweren hierbij. Andere leden volgen liever de dirigent op de diverse Youtube opnames.

Youtube opnames

We bieden dus ook Youtube opnames aan van diverse koorwerken. Hierdoor heb je steeds voldoende oefenmateriaal om zelfstandig je kennis te verdiepen.

Je mag vrijblijvend naar een van deze Youtube opnames thuis luisteren. Neem ook hiervoor weer contact met ons op en gebruik het [contactformulier].

Repetitieavond

De wekelijkse repetitie-avonden vinden plaats op woensdagavond van circa 20.15 uur tot 22.30 uur in Zalencentrum De Schakel, Broeklaan 2 te Reuver.

Eerste maand gratis

Je betaalt de eerste maand, nadat je besloten hebt dat je lid wil worden, geen contributie.

Overigens voor die contributie van slechts € 12,50 per maand hoef je het niet te laten.

Wens je contact met het koor, dan kan dit uiteraard altijd.

Ook hierbij maak je gebruik van bijgaand [contactformulier].